« terug naar vorige pagina

LSP

LSP

Als u wilt dat de huisartsenspoedpost en de apotheek uw medische gegevens kunnen inzien, moet u daar toestemming voor geven. Eerder waren die gegevens automatisch gekoppeld, maar vanaf 1 januari 2015 kunnen de apotheek en de huspoedisartsenspoedpost uw medische gegevens alleen nog inzien, als u daar toestemming voor geeft. U moet die toestemming geven bij de apotheek en bij de huisartsenpraktijk. Apotheek en huisartsenspoedpost kunnen uw gegevens inzien via het Landelijk schakelpunt (LSP). 

Wilt u ons zo spoedig mogelijk laten weten of u wel/geen toestemming geeft om uw dossier open te zetten voor het LSP? 

Wat kan de apotheek zien in mijn dossier?

De apotheek kan uw medicatielijst inzien en medische omstandigheden die van belang zijn als u medicijnen gebruikt (bv. zwangerschap). Ook relevante bloedwaarden, zoals lever- en nierfuncties kunnen bekeken worden door de apotheek.

Wat kan de huisartsenspoedpost zien in mijn dossier?

De dienstdoende huisarts kan precies zien wat u kunt zien in uw MGN dossier: de medicatielijst inzien en de lijst met uw belangrijke medische problemen. Ook kan de huisarts een verslag van de laatste contacten zien. Als u zaken met uw eigen huisarts bespreekt die u helemaal niet wilt delen met de huisartsenspoedpost (bv. psychische klachten), dan kan de huisarts dat consult op uw verzoek onzichtbaar maken voor de huisartsenspoedpost. U blijft deze items wel zien in uw MGN-dossier.

Hoe kan ik mij aanmelden voor het LSP?

Als u bent aangesloten bij MGN, kunt u via de knop ‘vraag stellen’ laten weten of u uw dossier wel of niet open wilt zetten via het LSP. Als u niet bent aangesloten bij MGN kunt u via https://www.ikgeeftoestemming.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01058935 kenbaar maken wat u wilt met het LSP. U kunt natuurlijk ook even bellen met de assistente.

Als ik mijn dossier niet aan wil sluiten op het LSP, hoef ik zeker niets te doen?

Mis! Ook als u het dossier gesloten wilt houden voor het LSP, willen wij dat graag van uw weten.