« terug naar vorige pagina

Hoe werken wij?

IN HET KORT

Onze huisartsen, doktersassistenten en praktijkondersteuners willen graag goede zorg geven. We willen u helpen als u ziek bent. En we willen u helpen om gezond te blijven. We willen met u praten als u problemen hebt. En we willen u helpen om geen nieuwe problemen te krijgen. We helpen als het gaat om uw lijf, maar ook als het gaat om dingen waar u zich zorgen over maakt. Het maakt voor ons niet uit welk geloof u hebt of van welk volk u bent of welke taal u spreekt. En ook niet of u zich homo, hetero, man of vrouw of anders dan dat voelt.

Onze huisartsen en doktersassistenten en praktijkondersteuners krijgen hun hele leven steeds weer op nieuw les. Zo blijven we in staat om u goed te kunnen helpen. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met ons of denkt dat iets anders moet. Dan kunt u dat aan ons zeggen en dan praten we daar over.

Elk jaar komen er bij ons ook nog twee nieuwe artsen die leren om huisarts te worden. Ook komen er af en toe anderen die leren om doktersassistent te worden of om praktijk-ondersteuner te worden.

 

We vinden het belangrijk dat de mensen die de zorg het hardst nodig hebben voorrang krijgen. Onze doktersassistenten vragen daarom waar u voor komt. Zij kunnen dan zeggen hoe snel u bij de dokter moet zijn. Zij kunnen ook goed uitleggen wat u beter wel of niet kunt doen als u nog even moet wachten. En ook wanneer u ons weer moet bellen.

In de buurt waar onze praktijk staat, wonen veel kinderen en jongeren. Eén keer in de week komt er een jeugd-ondersteuner bij ons. Dat is iemand die speciaal komt om kinderen te helpen als zij zorgen hebben of problemen met hun gedrag of hun gevoel of hun gedachten.

Onze dienstverlening

De huisartsenpraktijk wil graag het eerste aanspreekpunt zijn voor al uw vragen over uw lichamelijke en psychische gezondheid.

  • Bij de huisarts kunt u naast het gewone spreekuur ook terecht voor kleine ingrepen als hechtwonden, het verwijderen van bultjes en plekjes en het inbrengen van een spiraaltje
  • Onze praktijkondersteuner (GGZ) kan u in vaak verder helpen als het om psychische klachten gaat.
  • Onze andere praktijkondersteuners controleren de chronische ziekten als astma, copd, diabetes en hoge bloeddruk. Zij kunnen u begeleiden bij het stoppen met roken en u adviseren bij een gezondheidscheck.
  • Bij de assistente kunt u terecht voor het maken van een uitstrijkje, urinecontrole, hb-meting, oren uitspuiten, hechtingen verwijderen en wondbehandeling.

De huisartsenpraktijk kan meer dan u denkt. Ook financieel is dat gunstig, want voor de huisarts geldt geen eigen risico en geen eigen bijdrage.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Wij leveren graag persoonlijke zorg, met ruimhartige aandacht voor uw problemen. Daarom zijn we een kleinschalige praktijk met korte lijnen tussen de verschillende medewerkers.
  • De praktijk is goed bereikbaar via telefoon of internet. De assistente probeert de wachttijden aan de telefoon kort te houden, maar staat u wel persoonlijk te woord. Heeft u meer haast? Dan kunt u via mijngezondheid.net ook online een afspraak maken of een vraag stellen.
  • In onze omgang met patiënten streven we naar open communicatie en is respect een uitgangspunt. Wij vinden het belangrijk dat patiënten mee kunnen praten over hoe we zijn problemen zouden kunnen aanpakken en dat ze zich ook zelf verantwoordelijk voelen voor de weg naar herstel.
  • Wij werken continu aan kwaliteitsverbetering van onze zorg. Wij stellen ons op de hoogte van de actuele richtlijnen en protocollen en voor alle medewerkers geldt dat zij deelnemen aan nascholing.
  • In onze praktijk komt u regelmatig doktersassistentes en artsen in opleiding tegen. Wij stellen onze praktijk namelijk open voor studenten om in onze praktijk verder te leren.

Wat verwachten wij van u?