« terug naar vorige pagina

Kosten

Een bezoek aan de huisarts wordt altijd VOLLEDIG vergoed. U hoeft ook geen eigen risico te betalen. Dat geldt ook voor een bezoek aan de huisartsenpost.

Als de huisarts u verwijst naar een specialist of als er verder onderzoek gedaan moet worden, wordt uw eigen risico wel in rekening gebracht. Wilt u weten wat bloedonderzoek of kweek kost in de Gelderse Vallei? Kijk dan op deze link: http://www.geldersevallei.nl/1539/tarieven-diagnostisch-laboratorium-onderzoek. Voor een bezoek aan de specialist of de rontgenafdeling hebben we een dergelijke prijslijst helaas nog niet. U kunt er altijd naar informeren als u een afspraak maakt.

Ook als de huisarts een recept uitschrijft, wordt bij de apotheek uw eigen risico in rekening gebracht. Haalt u een recept bij de dienstapotheek, dan is de prijs hoger. Het extra tarief bij de apotheek voor avond-nacht en weekendzorg wordt niet als eigen risico in rekening gebracht, maar komt helemaal voor uw eigen rekening. Dit geldt dus ook als u uw eigen risico voor dit jaar al betaald hebt.

Kunt u de kosten niet betalen? Overleg dan met de huisarts over het risico en of er eventueel een alternatief is.

Disclaimer: wij proberen zoveel mogelijk om u in te lichten, als we weten dat uw onderzoek of behandeling extra kosten met zich meebrengen. Maar het blijft uw eigen verantwoordelijkheid om bij andere behandelaars te informeren naar de extra kosten. U kunt een onverhoopt hogere rekening van andere werkers in de gezondheidszorg niet op ons verhalen.