« terug naar vorige pagina

Kosten

Wanneer moet je betalen voor een behandeling? Wanneer valt het onder het eigen risico? Krijg ik een rekening als ik naar de huisarts ga?

Moet ik betalen voor een bezoek aan de huisarts?

Nee. Als u verzekerd bent, wordt een bezoek aan de huisarts altijd VOLLEDIG vergoed. U hoeft ook geen eigen risico te betalen. Dat geldt ook voor een bezoek aan de huisartsenspoedpost. Zo kunt u altijd overleggen met de huisarts, wat het beste voor u is, zonder dat het u geld kost. Als u niet verzekerd bent, moet u wel betalen voor een bezoek aan de huisarts of aan de huisartsenspoedpost.

Wanneer moet ik het eigen risico wel betalen?

Als de huisarts u verwijst naar een specialist of als er verder onderzoek gedaan moet worden, wordt uw eigen risico wel in rekening gebracht. Wilt u weten wat bloedonderzoek of kweek kost in de Gelderse Vallei? Kijk dan op deze link: http://www.geldersevallei.nl/1539/tarieven-diagnostisch-laboratorium-onderzoek. Voor een bezoek aan de specialist of de rontgenafdeling hebben we een dergelijke prijslijst helaas nog niet. U kunt er altijd naar informeren als u een afspraak maakt.

Ook als de huisarts een recept uitschrijft, wordt bij de apotheek uw eigen risico in rekening gebracht. Haalt u een recept bij de dienstapotheek, dan is de prijs hoger. Het extra tarief bij de apotheek voor avond-nacht en weekendzorg wordt niet als eigen risico in rekening gebracht, maar komt helemaal voor uw eigen rekening. Dit geldt dus ook als u uw eigen risico voor dit jaar al betaald hebt.

Kunt u de kosten niet betalen? Overleg dan met de huisarts over het risico en of er een goedkoper alternatief is.

Disclaimer: wij proberen zoveel mogelijk om u in te lichten, als we weten dat uw onderzoek of behandeling extra kosten met zich meebrengen. Maar het blijft uw eigen verantwoordelijkheid om bij andere behandelaars te informeren naar de extra kosten. U kunt een onverhoopt hogere rekening van andere werkers in de gezondheidszorg niet op ons verhalen.