« terug naar vorige pagina

Herhaalrecepten

U kunt u herhaalrecepten aanvragen via de apotheek of via de huisartsenprakijk. Via de apotheek kunt u uitsluitend medicatie aanvragen met een herhaalnummer of medicatie die in de herhaalservice zit.

Heeft uw medicatie geen herhaalnummer en zit het niet in de herhaalservice van de apotheek? Vraag dan uw herhaling aan via de knop ‘herhaalrecept’ op deze website of via de herhaalreceptenlijn van de huisarts.

Nieuwe medicatie moet u altijd aanvragen via een e-consult of via het spreekuur van de huisarts. De assistente of de apotheek kan u geen nieuwe medicatie voorschrijven.

De huisarts moet elk recept goedkeuren. Dus ook als u uw herhaalmedicatie aanvraagt via de apotheek, zal de apotheek een recept uitschrijven en ter ondertekening aan de huisarts voorleggen. De huisarts heeft uw recept dus altijd goedgekeurd. Als u het recept via de apotheek aanvraagt, heeft u de medicijnen meestal wel eerder in huis.

Herhaalservice bij de apotheek

Voor medicijnen waarvan u dagelijks een vaste hoeveelheid gebruikt, kunnen we precies uitrekenen wanneer ze op zijn. U kunt deze middelen bij de apotheek laat opnemen in de herhaalservice. Als de medicijnen bijna op zijn, krijgt u bericht van de apotheek en legt de apotheek nieuwe medicijnen voor u klaar. Voorbeeld: medicijnen voor hoge bloeddruk of depressie.

Herhaalnummer bij de apotheek

Voor medicijnen die u niet dagelijks, maar ‘zo nodig’ gebruikt, kunt u het herhaalnummer gebruiken. U vindt het nummer op de sticker op uw medicijndoosje. Als u de apotheek belt en het nummer inspreekt, legt de apotheek het medicijn voor u klaar en kunt u het de volgende dag ophalen. Voorbeeld: medicijnen voor hooikoorts, pijnstillers, neusspray.

De knop ‘herhaalrecept’ op deze website

U kunt uw medicatie ook herhalen via deze website. Op onze homepage vindt u onder de vraag ‘waar kunnen we u mee helpen’ de knop ‘herhaalmedicatie’. Als u inlogt, kunt u uw vaste medicijnen herhalen. U kunt via de website geen nieuwe medicatie aanvragen. Als u uw medicijnen voor elf uur aanvraagt, liggen ze overmorgen voor u klaar.

De herhaalreceptenlijn van de huisartsenpraktijk

Op de herhaalreceptenlijn van de huisartsenpraktijk kunt u uw recept inspreken. Ook via de herhaalreceptenlijn kunt u geen nieuwe medicatie aanvragen. Als u uw medicijnen voor elf uur aanvraagt, liggen ze overmorgen voor u klaar.