« terug naar vorige pagina

Corona

Wat zijn de corona-regels in onze praktijk?

update 2 november 2021; Helaas gaat het coronavirus toch weer hard rond in Ede. Dat betekent dat we de regels in onze praktijk weer aan moeten scherpen. 

Heel in het kort verwachten wij van u:

 • Dat u een mondkapje draagt in de praktijk
 • Dat u zich eerst laat testen bij de GGD, voordat u in onze praktijk komt met luchtwegklachten

Hieronder leest u meer in detail, wanneer deze maatregelen gelden en welke uitzonderingen we maken

Maatregelen in verband met corona

 • Ja, we zien graag dat u een mondkapje draagt, als u de praktijk binnenkomt. Als u op een stoel zit – in de wachtkamer of in de spreekkamer – mag het mondkapje af. Als u heen en weer loopt of als de dokter u moet onderzoeken, vragen we u het mondkapje weer op te zetten.

 • Ja, dat kan. Maar wel onder voorwaarden.

  De assistente stelt u een aantal vragen om er achter te komen of er een dringende medische reden is, om u vandaag te zien op het spreekuur. Bijvoorbeeld omdat u erg benauwd bent of ernstig ziek.

  1. Als we vinden dat u vandaag beoordeeld moet worden, zien we op een apart spreekuur om 16.00 uur. Als ook dat te lang duurt, komt de dokter bij u op visite.
  2. Als er geen medische reden is om u vandaag te beoordelen, vragen we van u om u eerst te laten testen bij de GGD. Met een negatieve test, kunnen we u ook op het gewone spreekuur zien.

   

  Moet iedereen met luchtwegklachten zich laten testen?

  Ja, iedereen met luchtwegklachten moet zich laten testen. Dus ook jonge kinderen of mensen die al gevaccineerd zijn.

  Waarom zo streng?

  We merken dat niet iedereen zich wil laten testen. In onze praktijk komen ook veel kwetsbare mensen of mensen bij wie het vaccin niet goed werkt. Deze mensen willen we niet in het laatste stadium van de pandemie alsnog besmetten. Nu veel volwassenen zijn gevaccineerd, gaat het virus vooral rond bij (jonge) kinderen. Juist zij zouden laagdrempelig getest moeten worden. En verkouden kinderen moeten dus zeker niet ongetest tussen onze kwetsbare patienten gaan zitten.

  Moet ik echt testen bij de GGD? Kan ik geen sneltest doen?

  Als u klachten hebt, moet u zich laten testen bij de GGD. Sneltesten zijn niet betrouwbaar genoeg om zeker te weten dat uw verkoudheid niet door corona komt. 

  Ik wil mijzelf of mijn kind niet laten testen. Kan ik toch gezien worden?

  Alleen als dat medisch noodzakelijk is. In eerste instantie zal de huisarts een beeldbelafspraak met u maken om te beoordelen hoe ziek of benauwd u bent. Als het nodig is, zullen we u zien op het coronaspreekuur van 16.00 uur. Maar we kunnen in het griepseizoen niet iedereen met luchtwegklachten aan het eind van de dag inplannen. U helpt ons enorm, als u zich toch laat testen.