« terug naar vorige pagina

Griepprik zonder indicatie?

Jonge, gezonde mensen hebben de griepprik eigenlijk niet nodig, omdat het voor hen niet gevaarlijk is om de griep door te maken. Sommige mensen willen echter toch graag de griepprik halen, bijvoorbeeld omdat ze niet het risico willen lopen dat ze twee weken uitvallen op hun werk. Bedenk goed dat de griepprik alleen beschermt tegen het echte griepvirus. De griepprik beschermt niet tegen allerlei verkoudheidsvirussen. Ook van die virussen kun je koorts krijgen en flink ziek worden.

Als u toch de griepprik wilt halen, kan dat. Maar daar zijn wel kosten aan verbonden. U betaalt bij de huisartsenpraktijk 25 euro voor het maken van het recept en het injecteren. Bij de apotheek betaalt u de kosten van het vaccin zelf.

Als u de assistente belt, kan zij een recept voor u naar de apotheek sturen. U haalt de prik dan op en op de datum van de griepvaccinatie neemt u uw eigen griepspuit mee naar de praktijk. Daar betaalt u de assistente en injecteren wij de griepspuit. U kunt digitaal betalen via QR-code of contant en gepast. U kunt bij ons niet pinnen.

Als u de griepprik nodig hebt, omdat uw werkgever wil dat u gevaccineerd wordt, dan hoort uw werkgever dat te regelen op het werk.

LET OP: Wilt u hier gebruik van maken dan kunt u dat vóór 22 september aan ons doorgeven! Via de mail griepprik.deginkel@gmail.com of telefonisch.